dimarts, 4 de novembre del 2014

COMENIUS A ZLATITSA (BULGÀRIA)

Els participants en el Comenius a Sofia
En el marc del Projecte Comenius Regio “Values Orientation and Societal Cohesion Labor mobility” en què participem amb instituts de Turquia, Alemanya, Polònia i Bulgària, dos professors, l’Andreu Sansa i la Mercè Guiu, vam viatjar a la ciutat de Zlatitsa (Bulgària) els passats dies 20 a 24 d’octubre.
Es tracta de la 3ª trobada d’aquest projecte, que se centra en l’orientació en valors, la cohesió social i en la mobilitat de la mà d’obra a Europa. Els i les nostres alumnes treballen de manera transversal aspectes relacionats amb aquest objectiu i es posa èmfasi, sobretot, en les Tecnologies d’Aprenentatge i Comunicació (TAC) i en l’aprenentatge dels idiomes.
A Aurubis, planta de tractament de coure
En aquesta trobada vam presentar les feines diverses que s’han realitzat des de la darrera trobada, al juny a Polònia, que giraven entorn l’empreneduria en els diversos països dels quals provè l’alumnat. A més a més, l’Andreu, en representació dels nostre institut, va explicar la Cooperativa Templers Crew, el magazin de perruqueria, el llibre de receptes i el vídeo Construint ponts.
L'Andreu, fent la presentació
Un altre dels aspectes cabdals d’aquestes trobades és el coneixement de la cultura del lloc, per això vam conèixer la ciutat de Sofia, capital del país, i vam visitar diverses empreses: Aurubis i Dundee Precious Metals, destinades a l’extracció i el tractament del coure, el complex vinícola Starosel i una destil·leria de roses, entre altres. També, és clar, vam conèixer la petita ciutat de Zlatitsa que és on es troba l’escola que ens va acollir, a la qual agraïm la rebuda i l’organització durant l’estada d’aquests dies.
Durant la rebuda a l'institut
La trobada, igual que les anteriors, va ser força profitosa i ha servit també per programar les dues que falten: la de Eschweiler a Alemanya i la de Lleida.
Esperem que l’alumnat que viatgi a Alemanya al març comenci a preparar-se i que la trobada sigui tan fructífera com aquesta! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada